به گزارش خبرنگار مهر، سیدمهدی ثمره هاشمی ظهر امروز در یک نشست خبری به تشریح جدیدترین برنامه ها و اقدامات آب و فاضلاب کشور پرداخت و گفت: در حال حاضر هدررفت آب به میزان 26.5 درصد است که برنامه ریزی شده است این میزان تا پایان سال 91 به 24 درصد کاهش یابد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین به اجرای طرح بزرگ انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی ایران اشاره کرد و اظهار داشت: برای انجام این طرح از سال های گذشته مطالعات فراوانی انجام شده و در نظر است تا با انجام انتقال آب به نقاط مرکزی کشور، از کمبود منابع آبی در این مناطق جلوگیری شود.
روند انتقال آب خزر به مرکز
ثمره هاشمی یکی از اقداماتی که لازم است تا از مهاجرت مردم سکن در مناطق مرکزی کشور جلوگیری شود را تامین آب برشمرد و افزود: در فازاول انتقال 200میلیون مترمکعب آب از دریای خزر به فلات مرکزی برنامه ریزی شده و در ادامه نیز با اجرای سایر خطوط انتقال، این حجم تا 500 میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت.
این مقام مسئول در وزارت نیرو، همچنین به طرح انتقال آب از دریای جنوب اشاره کرد و بیان داشت: در این حوزه نیز کار با سرمایه گذاری بخش خصوصی آغاز شده است و هم اکنون عملیات اجرایی مربوط به احداث آبگیر در غرب بندرعباس در حال انجام است. برای این منظور یک خط انتقال آب به گل گهر و سیرجان نیز در دست اقدام قرار دارد.
مشاور وزیر نیرو با اعلام اینکه در شرایط فعلی در 10 شهر و 5 استان کشور طرح نوبت بندی آب اجرایی می شود، خاطر نشان کرد: با اقدامات صورت گرفته از سال گذشته، 4 شهر از وضعیت نوبت بندی خارج شده و تا تیرماه نیز برخی دیگر از شهرها از نوبت بندی آب خارج می شوند.
کمبود منابع آب در 5 استان
به گفته ثمره هاشمی، هم اکنون استان های کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، ایلام و بوشهر با کمبود منابع آبی روبرو هستند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر این موضوع که در فازاول هدفمندی یارانه ها، میزان افزایش قیمت آب برای نزدیک شده به قیمت تمام شده به میزان 25 تا 30 درصد بوده است، گفت: برای نحوه اجرای فازدوم هدفمندی در بخش آب نیز پیشنهادات ارائه شده ولی تصمیم نهایی با دولت است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو به اجرای برخی از طرح های فاضلاب و آب کشور در قالب مهر ماندگار اشاره کرد و اظهار داشت: انتقال آب از سدماملو و سد تنظیمی کرج به تهران، آبرسانی به کرمان، کرمانشاه و زاهدان از دیگر طرح های مهر ماندگار است.
ثمره هاشمی به طرح های فاضلاب تهران، آذربایجان، کردستان و سیستان و بلوچستان به عنوان بخشی از طرح های مهر ماندگار در بخش فاضلاب اشاره کرد و افزود: در فازاول هدفمندی یارانه ها به صورت کلی 6.5 درصد صرفه جویی در مصرف آب اتفاق افتاد.
فروش اوراق مشارکت
مشاور وزیر نیرو خاطر نشان کرد: هر ساله 700 هزار نفر به تعداد مشترکان جدید آب کشور افزوده می شود که اگر آبرسانی به مسکن مهر و افزایش های دیگر را نیز به آن اضافه کنیم مشخص می شود که بخشی از افزایش مصرف اتفاق افتاده در حوزه آب به دلایل دیگر و غیر از تغییر دوباره الگوی مصرف بوده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، کل مطالبات معوق پیمانکاران آبی کشور را در حال حاضر 250 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: واگذاری سهام برخی شرکت های دولتی، استفاده از بودجه عمومی کشور، فروش اوراق مشارکت و فروش اموال و دارایی های مازاد؛ روش هایی است که برای تصفیه مطالبات پیمانکاران مورد استفاده قرار می گیرد.
این مقام مسئول در وزارت نیرو، از تلاش برای کاهش مصرف آب در کشور و کنترل آن از طریق فرهنگ سازی و انعقاد تفاهم نامه هایی با آموزش و پرورش اشاره کرد و اظهار داشت: علاوه بر آن اصلاح و بازسازی شبکه های فرسوده برای کاهش میزان آب بدون درآمد نیز از دیگر اقدامات این بخش است.
ثمره هاشمی با اشاره به اینکه در مواردی برای کاهش میزان هدررفت آب تلاش شده است، از انتشار 315 میلیارد تومان اوراق مشارکت در سال 90 خبر داد و تصریح کرد: همچنین در سال جاری نیز 270 میلیارد تومان اوراق مشارکت در آب و فاضلاب خوزستان منتشر و فروخته شد و علاوه بر آن 180 میلیارد تومان دیگر نیز برای اجرای طرح های فاضلاب منتشر می شود.
اجرای طرح فاضلاب تهران
مشاور وزیر نیرو، ادامه داد: هم اکنون 45 درصد از جمعیت تهران تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار گرفته در صورتی که این میزان در سال 88 به میزان 22 درصد بوده است. تلاش می شود در سال جاری با افزایش جمعیت تحت پوشش این میزان به 65 درصد برسد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، میزان مصرف سالیانه آب در تهران را 1 میلیارد و 100 میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: پیش بینی می شود بتوانیم 800 میلیون مترمکعب فاضلاب تولیدی را جمع آوری و تصفیه کنیم.
به گفته ثمره هاشمی، در شرایط فعلی آب شرب تهران دارای بهترین کیفیت در کشور و حتی در خاورمیانه است و درنظر داریم با انتقال آب سدماملو به تهران، مشکل 2 درصدی باقیمانده در کیفیت آب تهران را نیز برطرف کنیم. البته در این بخش طرح انتقال آب از سد تنظیمی کرج و اجرای طرح فاضلاب تهران نیز در جریان است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو، آبرسانی به مسکن مهر را نیازمند تولید 17 مترمکعب (17هزار لیتر) آب بر ثانیه دانست و بیان داشت: همچنین نیازمند احداث 2300 کیلومتر خط انتقال، 5 هزار کیلومتر شبکه توزیع، 155 ایستگاه پمپاژ، 140 هزارمترمکعب مخزن و حدود 330 هزار مترمکعب تصفیه خانه خواهیم بود.
وی در پایان سخنانش به این مطلب نیز اشاره کرد که در حال حاضر 90 درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت آب و فاضلاب در کشور تولید می شود و شرکت مهندسی نیز از تولید 10 درصد باقیمانده ای که از خارج وارد می شود، کارخانجات داخلی را مورد حمایت قرار خواهد داد.
نظر شما